دانشکده پیراپزشکی
۱۴۰۳/۲/۶
آشنایی با رشته و تاریخچه آن


معرفی رشته:

رشته فناوری اطلاعات سلامت، شاخه ای از علوم پزشکی است که با استفاده از سخت افزارها و نرم افزارهای کامپیوتری به پردازش اطلاعات پرداخته، آنها را ذخیره، بازیابی و به اشتراک گذاشته و امکان استفاده ار داده های سلامت را جهت تسهیل ارتباطات و تصمیم سازی فراهم می سازد.

تاریخچه و سیر تکاملی دوره در ایران

در ایران آموزشهای دانشگاهی رشته از سال 1351 در انسیتوعالی علوم بیمارستانی در تهران و در دوره های کاردانی و کارشناسی آغاز شد. پس از تشکیل وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و ایجاد دانشگاههای علوم پزشکی از سال 1363 به بعد مقاطع کاردانی این رشته در این دانشگاه ها تاسیس شد. به دنبال دوره های کاردانی، دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نیز به ترتیب پیشنهاد و به تصویب نهائی شورای عالی برنامه ریزی رسید. اما در دهه 1990 در سراسر دنیا تغییراتی بنیادین در رشته مدارک پزشکی به علت تغییر مدارک پزشکی کاغذی به مدارک پزشکی کامپیوتری و الکترونیکی و نفوذ شگرف فناوریهای اطلاعاتی در نحوه بکارگیری و استفاده از اطلاعات رخ داد و نام رشته و حرفه در سراسر دنیا از مدارک پزشکی به فناوری اطلاعات سلامت تغییر یافت تا چارچوبی روزآمد برای ارائه مدیریت فراگیر اطلاعات در حوزه سلامت و مبادله ایمن اطلاعات تدوین گردد. دانش آموختگان این رشته، مدیریت بخش فناوری اطلاعات سلامت مشتمل بر تحلیل و سازماندهی اطلاعات و کدگذاری اطلاعات پزشکی بیماران در مراکز بهداشتی درمانی، تحلیل شاخصهای آمار بیمارستانی، ارائه اطلاعات پزشکی به کاربران مجاز با رعایت موازین قانونی، اجرای مصوبات مربوط به اطلاعات پزشکی بیماران را بر عهده می گیرند.

چشم انداز:

طی سالهای آینده برنامه آموزشی دوره کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت همگام با نیازها و رویکردهای در حال تغییر جامعه خواهد توانست استانداردهای منطقه ای و جهانی رشته فناوری اطلاعات سلامت را کسب نماید. دانش آموختگان این رشته، جایگاه تعریف شده و مؤثری در ارائه اطلاعات سلامت در کلیه سطوح و واحدهای وابسته به مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت در نظام سلامت کشور بدست خواهند آورد.

اهداف و رسالت :

طی سالهای آینده برنامه آموزشی دوره کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت همگام با نیازها و رویکردهای در حال تغییر جامعه خواهد توانست استانداردهای منطقه ای و جهانی رشته فناوری اطلاعات سلامت را کسب نماید. دانش آموختگان این رشته ، جایگاه تعریف شده و موثری در ارائه اطلاعات سلامت در کلیه سطوح و واحدهای وابسته به مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت در نظام سلامت کشور به دست خواهند آورد .

اهداف این رشته در مقطع کارشناسی عبارتند از تربیت دانش آموختگانی که :

- بتوانند به پردازش و مدیریت داده های اطلاعات سلامت با استفاده از سخت افزارها و نرم افزارهای کامپیوتری بپردازند .

- در راستای ارتقاء خدمات درمانی ، داده های سلامت را جمع آوری ، ذخیره ، بازیابی پردازش و تفسیر نمایند.

- سیستم اشتراک گذاری داده های سلامت را فراهم سازند تا ارتباطات و تصمیم سازی در نظام سلامت تسهیل گردد.

- فناوری های اطلاعاتی در حوزه سلامت را به کار گیرند.

تاریخ به روز رسانی: 1402/03/20
تعداد بازدید: 489
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:5
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد،رحمتيه ،دانشگاه علوم پزشكي شهركرد،دانشكده پيرا پزشكي
دورنگار : 33346721    تلفن : 33346720-038

تاریخ بروز رسانی 1403/02/06
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal